Welkom

Een hartelijk welkom op de officiële website van Sinterklaas Hasselt.​ Op deze website worden jullie op de hoogte gehouden over de intocht van Sinterklaas in Hasselt.

Door de nieuwe maatregelen die per 14 oktober gelden is het helaas voor Sinterklaas en zijn pieten niet mogelijk om naar Hasselt toe te komen. Ook een alternatieve intocht is dit jaar niet mogelijk door de nieuwe maatregelen.​

We hebben daarom samen met de Oranje Vereniging en de Winkeliers van Hasselt iets bedacht waardoor we het Sinterklaas feest toch kunnen vieren.


De Pietenjacht is een knutselactiviteit en speurtocht in één. Het is een initiatief om kinderen te vermaken tijdens deze sombere Sinterklaasperiode. Het idee is eenvoudig: we knutselen de mooiste Piet, plaatsen deze zichtbaar achter het raam en de jacht naar Pieten in de buurt kan worden geopend!

Door het coronavirus en de bijkomende maatregelen zijn bijna alle Sinterklaasactiviteiten afgelast. Daarnaast speelt het leven zich voornamelijk binnenshuis af. Toch is het goed om zo nu en dan even naar buiten te gaan. Doordat je de speurtocht op verschillende manieren kan spelen, heb je iedere keer weer veel plezier tijdens de Pietenjacht. Zo zijn we in aanloop naar ons ‘heerlijk avondje’ creatief bezig binnenshuis en actief bezig buitenshuis!

In het Pietenjacht Doeboek wat je op deze website kan downloaden, staan verschillende spelregels, scorekaarten, sjablonen en creatieve ideeën die je vrij mag gebruiken. Door de vele variaties kun je het iedere keer op een andere manier spelen en zo veel plezier hebben. Ga lekker aan de knutsel en daarna in de frisse buitenlucht op jacht naar al die mooie Pieten.

Om de Pietenjacht leuk en uitdagend te maken moet er in jouw buurt natuurlijk wel een Piet te vinden zijn. Daarom doen de winkeliers in Hasselt ook mee aan deze actie.

Ga samen op zoek in Hasselt naar de gluurpietjes.

Groetjes